Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

När jag först fick min Combo Knife Sharpener hade jag aldrig innan sett något liknande, jag hade heller aldrig hört talas om företaget Work Sharp. Jag var helt utan förväntningar, och man kan ju lugnt säga att jag blev positivt överraskad.

Min bakgrund består av flera olika yrken där man använder vassa verktyg. Uppvuxen på en gård i Småland där jag följt med min far och farfar ut på jakt sedan barnsben. Jag blev scout och var så mycket jag kunde ute i skogen. På gymnasiet utbildade jag mig till kock, och jag har efter det arbetat på en mängd olika restauranger runt om i Sverige. Numera har jag lagt kockyrket åt sidan då jag ville arbeta utomhus, där jag trivs bäst. Så nu jobbar jag som trädgårdsarbetare.

Men åter till Work Sharp. Jag har nu använt min Combo Knife Sharpener i ett antal månader. Har använt den ordentligt, inte sparat på krutet och slipat mina knivar när de bara har behövt ny skärpa och även när de varit riktigt slöa. En kniv karvade jag till och med i ett gammalt bildäck med, för att få den så slö som möjligt.
Den är väldigt smidig och lätt att använda. För att förklara enkelt så består Work Sharps Combo Knife Sharpener i princip av ett roterande slipband, där man med hjälp av hur slipen är utformad, håller knivbladet i en 25graders vinkel mot slipbandet. När man av slipbandet fått en bra skärpa, så finns det också ett keramiskt bryne på apparaten. Med det skärper man kniven till yttersta skärpa, då även i 25graders vinkel.

Vinkeln tycker jag fungerar väldigt väl, jag använder den till alla min knivar egentligen. Jaktknivar, slaktknivar, kockknivar och till vanliga bruksknivar.
Det är egentligen ganska svårt att använda den på fel sätt, då alla vinklar är givna.
Har ni inte testat denna knivslip från Work Sharp, så rekommenderar jag den varmt. Jag har sett den i några butiker i Sverige, och ser ni dem på mässor, så tveka inte att prova. Ni kommer bli förvånade över hur enkel den är att använda.

Per Kristensen, WILD Jaeger Pro Staff, Sverige.

Se Per Kristensens Work Sharp Combo Knife Sharpener-video här: https://youtu.be/MMk0QuNaapE

More To Explore

International Pro Staff / Brand Ambassadors

Gasper Petric (Slovenia)

Hey hunters my name is Gasper Petric, I’m from the small European country Slovenia. First thing I remember of my childhood was hunting with my grandpa. He is a legend

International Pro Staff / Brand Ambassadors

Norbert Simon (Romania)

My name is Norbert Simon and I‘m from Transylvania, the heart of Romania. I don’t have a long hunting tradition in my family, but I’ve been fortunate enough to discover

International Pro Staff / Brand Ambassadors

Marius Monrad (Norway)

Hi! My name is Marius Monrad, now in 2020 I’m 32 years old, and I’m from Norway. I live in Tvedestrand, southern Norway with my wife and our daughter. Between

en English
X